ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

by ST Belkin on September 20, 2018

υαλουρονικό οξύ

 

 

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Υαλουρονικό οξύ L ‘είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του συνδετικού ιστού του σώματος, κεφαλής προσδίδει αντίσταση και να διατηρήσει τη δομή των ιστών. Είναι ένα πολυσακχαρίτη που είναι κοινός σε όλα τα είδη ζώων, πολύ σημαντικό, όπως ένα συστατικό του δέρματος, το χόριο εγκαίρως, της πιο εύρωστη και παχύ.
Εκτός από το συνδετικό ιστό, το υαλουρονικό οξύ είναι παρόν στα μάτια και των αρθρώσεων, όπου ρυθμίζει την ενδοκυτταρική περιεκτικότητα σε νερό και κατά συνέπεια τη διαπερατότητα των ιστών. Λειτουργεί ως μια ουσία «τσιμεντοποίησης», κρατώντας το νερό και την παροχή πλαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

 

Πως το υαλουρονικό οξύ αναλαμβάνει τη φροντίδα του δέρματος

Με την ηλικία, η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος που υπάρχει στους ιστούς μειώνεται, και έτσι το δέρμα χάνει την υγρασία και σπαργής των νέων. Η έλλειψη του υαλουρονικού οξέως προκαλεί το σχηματισμό των ρυτίδων και των ρυτίδων του δέρματος.
. Με τον τρόπο αυτό, το υαλουρονικό οξύ είναι παρόν σε μια ευρεία ποικιλία των moisturizers στο δέρμα, δεδομένου ότι είναι σε θέση να δώσει τη σταθερότητα και τη φρεσκάδα, με εξαιρετικά αποτελέσματα στις ρυτίδες πληρωτικά.
Εκτός του να δρα ως ένα ισχυρό ενυδατικό, υαλουρονικό οξύ διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου που κρατά ενωμένη και συμπαγές το δέρμα. Στην αισθητική υαλουρονικό οξύ φάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια σαν ένα πληρωτικό, ή εγχέεται μέσα ρυτίδες και στην πιο προφανή του προσώπου με ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα γέμιση.
Υπάρχουν πολλά προϊόντα που βασίζονται σε υαλουρονικού οξέος τα οποία διακρίνονται ανάλογα με το μοριακό τους βάρος. Αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το βαθμό της αποτελεσματικότητας του προϊόντος, δεδομένου ότι το υψηλότερο μοριακό βάρος του και πιο σημαντική θα είναι η ικανότητα της να διεισδύει στο δέρμα.
Αλλά πώς προστατευτική δράση του είναι το υαλουρονικό οξύ; Το μυστικό βρίσκεται στην ουσία της «τσιμεντοποίησης» που αναφέραμε στην αρχή. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα σχηματίζει ένα φράγμα που εμποδίζει την εξάτμιση του νερού από το εσωτερικό του δέρματος. Επιπλέον, συλλαμβάνοντας την υγρασία στον αέρα αυξάνοντας την ενυδάτωση της επιφάνειας του δέρματος και κυρίως, στο χόριο, προκαλώντας ένα είδος «οίδημα» μέσω του σχηματισμού ενός αποθεματικού του νερού που γεμίζει τις ρυτίδες, καθιστώντας τα λιγότερο αισθητή. Εν κατακλείδι, το υαλουρονικό οξύ δεσμεύει το νερό και μεσοκυττάρια θεματοφύλακας των σφουγγάρι, πρήξιμο και διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο και τονωμένο, τόσο στην επιφάνεια όσο πιο βαθιά

 

Άλλα οφέλη

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε όλους τους συνδετικούς ιστούς των ανθρώπων και των ζώων, και όχι μόνον εκείνα του δέρματος. . Διαδραματίζει βασικό ρόλο nell’ammortizzazione και τη λίπανση του σώματος, και είναι άφθονο στα μάτια, τις αρθρώσεις και βαλβίδες της καρδιάς. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, αν και είναι καλύτερα γνωστό για την ικανότητά του να δεσμεύει νερό στους ιστούς.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα επίπεδα του υαλουρονικού οξέος μειώνεται με την ηλικία. Θεωρητικά, διατηρώντας τα βέλτιστα επίπεδα του υαλουρονικού οξέος θα μπορούσε να επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης, παρατείνοντας τη νεανική εμφάνιση και κατά συνέπεια, η ζωή.
Δεδομένου ότι είναι ένα σημαντικό συστατικό του αρθρικού υγρού, το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην λίπανση των αρθρώσεων και αρθρίτιδας μάχης. Μπορεί να ληφθεί σε κάψουλα ή με ένεση απευθείας εντός των αρθρώσεων για να μειώσει τον πόνο βοηθώντας τα οστά να μειώσει τα αποτελέσματα της γήρανσης.
Το υαλουρονικό οξύ, που οφείλεται στην αξιοσημείωτη ικανότητα της να διατηρήσει την υγρασία των ιστών, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία των ρυτίδων και το δέρμα είναι πολύ ξηρό. . Διατηρεί την ελαστικότητα των ιστών και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των πληγών και των ουλών.
Πιστεύεται ότι το υαλουρονικό οξύ βελτιώνει επίσης τη λειτουργία των καρδιακών βαλβίδων και την υγεία του οφθαλμού.

 

Πώς να κρατήσει ένα καλό επίπεδο του υαλουρονικού οξέος στον οργανισμό

Χημικώς, το υαλουρονικό οξύ είναι μια μακρά μη διακλαδισμένη αλυσίδα των μορίων των απλών σακχάρων. Το σώμα χρησιμοποιεί για τη σύνθεση του συνδετικού ιστού, όπως χόνδρου, και επίσης για την επιδιόρθωση του δέρματος.
. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, καθώς και το γήρας, μπορεί να προκαλέσει μείωση της παραγωγής του υαλουρονικού οξέος με δερματικά κύτταρα. Για να αποφευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές και τα συμπληρώματα που αυξάνουν τα επίπεδα του υαλουρονικού οξέος σώμα.
Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για να κρατήσει τα επίπεδα αυτά είναι φυσιολογικά.

  • Πρώτο βήμα.
    Τρώτε τροφές πλούσιες σε υαλουρονικό οξύ, ειδικά οι πατάτες και άλλα λαχανικά ρίζας, όπως τα καρότα και γλυκοπατάτες.Επίσης καταναλώνουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο. Μπορείτε να βρείτε υψηλές συγκεντρώσεις του υαλουρονικού οξέος σε φυτά όπως το ιαπωνικό imoji, konyaku και Satoimo.
  • Δεύτερο βήμα.
    Να τρώτε ωμά λαχανικά.Το υαλουρονικό οξύ είναι ευαίσθητο στη θερμότητα και το μαγείρεμα το καταστρέφει. Ως εκ τούτου, μπορείτε να τρώτε καρότα ή σπανάκι ή το κατσαρό λάχανο, ως μέρος της σαλάτας σας ή μόνο ως σνακ.
  • Τρίτο βήμα.
    Πίνετε άφθονο νερό.Το υαλουρονικό οξύ είναι πιο αποτελεσματική όταν έχει άφθονο νερό διαθέσιμα για πρόσδεση στο. Μπορείτε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα του υαλουρονικού οξέος με την κατανάλωση τουλάχιστον 8 πλήρη ποτήρια νερό την ημέρα.
  • Τέταρτο στάδιο.
    Πάρτε συμπληρώματα υαλουρονικό οξύ.Μπορείτε να τα βρείτε εύκολα σε κάψουλες στα φαρμακεία και τα φαρμακεία. . Υπάρχει μια ελάχιστη ποσότητα που πρέπει να ληφθούν καθορίζονται από τις υγειονομικές αρχές, αλλά οι δόσεις που συνιστάται είναι η των 200 mg δύο φορές την ημέρα.
  • Πέμπτο βήμα.
    Χρήση τοπική υαλουρονικό οξύ συμπληρώματα.Παρασκευάσματα είναι διαθέσιμα σε κρέμες και γέλες, συνήθως σε μια συγκέντρωση των 2,5%. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή για να τρίβετε τα τραχιά σημεία του δέρματός σας και να γίνει πιο λεία και ελαστική.

 

Υαλουρονικό οξύ εκχυλίσματος από τα κελύφη των αυγών

Παρά το γεγονός ότι τα συμπληρώματα με υαλουρονικό οξύ μπορούν να αγοραστούν σε φαρμακεία και τα φαρμακεία, μπορεί επίσης να estrarsi από τα κελύφη των αυγών μέσα από μια πολύ απλή τεχνική, η οποία θα απεικονίζουν παρακάτω:

  1. Πάρτε τα κελύφη από μια ντουζίνα αυγά.Είναι καλύτερα αν το διάλειμμα και καθαρίστε τον εαυτό σας. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητο ότι τα κελύφη πλύθηκαν πλήρως, τόσο καθαρή όπως είναι, τόσο το καλύτερο.
  2. Προσθήκη αρκετά γραμμάρια οστά.Αυτές μπορεί να είναι από κοτόπουλα, πάπιες, μοσχάρι ή οποιοδήποτε τύπο του οστού. Η προσθήκη αυτού του υλικού θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε μια μεγαλύτερη ποσότητα του υαλουρονικού οξέος.
  3. Βράστε το μείγμα.Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει πλήρως το μίγμα των οστών και των κελυφών των αυγών, και να βράσει για τουλάχιστον 8 ώρες σε μια κατσαρόλα. Κρατήστε την προσθήκη νερού, όπως πολλές φορές είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  4. Αδειάστε το μείγμα.Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι για να φιλτράρετε τα υπόλοιπα οστά και όστρακα μετά το βρασμό είναι πάνω.
  5. Διατηρείται στο ψυγείο και να χρησιμοποιήσετε.Ψυγεία το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να αναμίξετε επίσης με αρωματικές ύλες για την παραγωγή ενός ποτού πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, ή να το χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα των τροφίμων σας ως συμπλήρωμα.

 

Το χωριό της μακροζωίας

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να αποτρέψει τη γήρανση;
. Όπως πολλοί από τους συμμαθητές του, οι οποίοι έχουν ζήσει περισσότερα από 90 χρόνια, Tadano Takahashi, 93, είναι ένας Ιάπωνας ερευνητής σε άριστη υγεία, και θεωρεί ότι η μακροζωία είναι συνδεδεμένο με το τοπικό. Παρακάτω, Takahashi αφηγείται την ιστορία του Hiroshi Sakamoto.
Κάθε πρωί, Sakamoto σηκώνεται και καλλιεργεί τον κήπο του, κατά τη διάρκεια 4-5 ώρες την ημέρα. Ζει σε μια πόλη που ονομάζεται Yuzuri Χαρά, δύο ώρες από το Τόκιο, και είναι 86 ετών. Αλλά ηλικία του δεν καθιστά το παλαιότερο στη χώρα, και την καθημερινή ρουτίνα του δεν είναι ασυνήθιστο μεταξύ των συμμαθητών του.
Περισσότερο από το 10% του πληθυσμού σε αυτή τη χώρα 85 χρόνια ή περισσότερο, και όχι μόνον είναι 10 φορές πιο μακρόβια από τη μέση αμερικανική, αλλά επίσης απολαμβάνουν καλή υγεία.
Σπάνια έχουν έναν λόγο να πάει στο γιατρό, και είναι μόνο κατ ‘εξαίρεση περιπτώσεις του καρκίνου, του διαβήτη ή της νόσου του Alzheimer. Πολλοί έχουν ακόμη καταφέρει να κρατήσει το δέρμα τους, χωρίς τα σημάδια της γήρανσης. Αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο μεταξύ των κατοίκων της Yuzuri Χαρά είναι ότι ακόμη και εκείνοι που έχουν ανθυγιεινές συνήθειες ζήσει μια μακρά και υγιή ζωή.
Sakamoto, για παράδειγμα, καπνίζει ένα πακέτο και μισό τσιγάρα την ημέρα, και εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλή υγεία και είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Takahashi, ερευνητής 93nne, εργάστηκε κάτω από τον ήλιο για 50 χρόνια, ποτέ δεν έχει χρησιμοποιήσει αντηλιακό ή κρέμες προσώπου, όμως και το δέρμα του είναι μαλακό και λείο.
Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι Yuzuri Χαρά, που είναι γνωστή ως «The Village του Long Life» και τους κατοίκους της να έχουν το κλειδί που θα μπορούσε να αποκαλύψει τα μυστικά της αντιγήρανσης δύναμη σε αυτή τη χώρα είναι μοναδική.
Σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ιαπωνίας που μεγαλώνουν το ρύζι, το έδαφος Yuzuri Hara είναι πλέον κατάλληλη για την καλλιέργεια άλλων υδατανθράκων που θα μπορούσαν να είναι πιο υγιεινό: το satsumaimo, ένα είδος γλυκοπατάτα, η Satoimo, επίσης μια κλάση πατατών? η konyaku, μια ζελατινώδη λαχανικό ρίζας ή το imoji, μια ρίζα της πατάτας επίσης.

 

Το μυστικό συστατικό

Ο γιατρός Toyosuke Komori, ο οποίος έχει μελετήσει σε βάθος την ιστορία των κατοίκων της Yuzuri Χαρά, πιστεύει ότι αυτά τα τοπικά τρόφιμα θα μπορούσε να διεγείρει το σχηματισμό του υαλουρονικού οξέος, το οποίο συνήθως μειώνεται με την ηλικία.
Έτσι, μία από τις πιο γνωστές φαρμακευτικές εταιρείες της Ιαπωνίας έχει αναπτύξει ένα συμπλήρωμα με βάση το υαλουρονικό οξύ, το οποίο έχει στην συνέχεια αξιολογήθηκαν σε ένα δείγμα 1000 ατόμων με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Komori ίδιο, 80 ετών, μετακόμισε στο Yuzuri Χαρά, υιοθετώντας την τοπική διατροφή. «Ξέρω ότι αν δεν είχα μετακινηθεί εδώ, δεν θα έχουν ζήσει αυτή τη μακρά και υγιή ζωή», είπε. «Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν πεθάνει από κάποια ασθένεια τυπικό του γήρατος.»
Ο ερευνητής αναφέρει επίσης ότι από το κλασικό βιομηχανικό τροφίμων που προέρχονται από τη Δύση έχει διεισδύσει στη χώρα, τις περιπτώσεις των καρδιακών παθήσεων έχουν διπλασιαστεί. Δεδομένου ότι είναι μάλλον νέος να παρασυρθεί από αυτό το είδος της διατροφής, είναι ένα φαινόμενο που οι Ιάπωνες αποκαλούν «αντιστροφή της πυραμίδας του θανάτου», που σημαίνει ότι οι ενήλικες πεθαίνουν πριν από ηλικιωμένους γονείς του.
Αυτή είναι η περίπτωση μιας γυναίκας που 91nne έχει έξι παιδιά, δύο εκ των οποίων έχουν μετακινηθεί σε άλλες πόλεις «Παρά το γεγονός ότι τα παιδιά μου έφαγαν ό, τι έφαγα όταν ήταν νέοι και έζησε εδώ – λέει η γυναίκα-όταν θα φύγουν από εδώ έχουν επέλεξε να φάει με διαφορετικό τρόπο. «

 

Η διπλή λειτουργικότητα του υαλουρονικού οξέος

Πόσες φορές στα ράφια των αρωματοπωλεία, αλλά τώρα επίσης από βοτανολόγους, είμαστε αήττητοι στην περιβόητη υαλουρονικό οξύ; Πολλοί, βέβαια! Το υαλουρονικό οξύ είναι, στην πραγματικότητα, ένα από τα δραστικά συστατικά πολλών αντι-γήρανσης καλλυντικά σπεσιαλιτέ, είναι σε θέση να γεμίσει ακόμη ισχυρότερη σημάδια άποψη των ρυτίδων. Αλλά γιατί είναι τόσο χρησιμοποιείται; Γιατί είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βρίσκονται σε πολλούς ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος μας και το ποσό της μειώνεται με την ηλικία, ακόμα και νομίζετε ότι μπορείτε να πάρετε μια φορά σε 50 χρόνια, θα έχετε να έχουν περίπου το μισό του αρχικού ποσού . Και αυτό είναι μία από τις κύριες αιτίες το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα και σφριγηλότητα την πάροδο του χρόνου.

 

προέλευση: Αντώνης Παπαδάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please note, comments must be approved before they are published


Επιστροφή στην κορυφή